Ansichten
Proulx, E. Annie

Proulx, E. Annie. [Translated by Willemse, Regina]. Ansichten. (Original Title: Postcards). Breda: De Geus, 1996. 399 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13 cm. x 20,5 cm.
Condition: Fine. Hardcover with Dust Jacket.

SUMMARY:
Loyal Blood vermoordt zijn vriendin in een vlaag van woede. Nog onder het avondeten pakt hij zijn koffer en vertrekt vande ouderlijke boerderij. Daarmee begint zijn zwerftocht, een magnifieke persiflage op de klassieke Amerikaanse pioniersgeschiedenis.

RECENSIE:
Met de Pen/Faulkner Award onderscheiden debuutroman, geschreven voor het ook in Nederland tot bestseller uitgegroeide ‘Scheepsberichten’. Via Loyal Blood, die na de moord op zijn verloofde voorgoed westwaarts trekt, volgen we tevens de teloorgang van zijn familie en hun boerenbedrijf in de periode 1944-1984. Zo zwerft hij, sexueel gefrusteerd en nauwelijks tot sociaal contact in staat, veertig jaar lang door Amerika als ondermeer mijnwerker, paleontoloog en pelsjager. Een bijzonder hard leven, een aaneenschakeling van avonturen, gevaren, ontberingen en herinneringen, waarbij hij telkens als er enige rust of structuur in zijn leven lijkt te komen het moeizaam verworven bezit kwijtraakt en nieuwe ontberingen moet lijden. De keerzijde van ‘de Amerikaanse droom’, over het verval van het platteland en de natuur en het voor ouderen moeilijk te aanvaarden oprukken van de ‘moderne’ Amerikaanse maatschappij. In prachtige, opvallende stijl geschreven, hardhumoristisch, compact en origineel in verrassend beeldend taalgebruik? Schitterend vertaald.

8,00

In stock

General

Full TitleAnsichten
Original TitlePostcards
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsProulx, E. Annie
TranslatorsWillemse, Regina

Imprint

PublisherDe Geus
Publishing PlaceBreda
Release Year1996

Description

H x L x W13 x 0 x 20.5 cm
Pages399
Volumes1 volume
Cover FormatHardcover with Dust Jacket
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryLoyal Blood vermoordt zijn vriendin in een vlaag van woede. Nog onder het avondeten pakt hij zijn koffer en vertrekt vande ouderlijke boerderij. Daarmee begint zijn zwerftocht, een magnifieke persiflage op de klassieke Amerikaanse pioniersgeschiedenis. RECENSIE: Met de Pen/Faulkner Award onderscheiden debuutroman, geschreven voor het ook in Nederland tot bestseller uitgegroeide 'Scheepsberichten'. Via Loyal Blood, die na de moord op zijn verloofde voorgoed westwaarts trekt, volgen we tevens de teloorgang van zijn familie en hun boerenbedrijf in de periode 1944-1984. Zo zwerft hij, sexueel gefrusteerd en nauwelijks tot sociaal contact in staat, veertig jaar lang door Amerika als ondermeer mijnwerker, paleontoloog en pelsjager. Een bijzonder hard leven, een aaneenschakeling van avonturen, gevaren, ontberingen en herinneringen, waarbij hij telkens als er enige rust of structuur in zijn leven lijkt te komen het moeizaam verworven bezit kwijtraakt en nieuwe ontberingen moet lijden. De keerzijde van 'de Amerikaanse droom', over het verval van het platteland en de natuur en het voor ouderen moeilijk te aanvaarden oprukken van de 'moderne' Amerikaanse maatschappij. In prachtige, opvallende stijl geschreven, hardhumoristisch, compact en origineel in verrassend beeldend taalgebruik? Schitterend vertaald

Identifiers

SKUSKU-2787
ISBN 109052262977
ISBN 139789052262970