Amsterdam retour
Hemmerechts, Kristien

Hemmerechts, Kristien. Amsterdam retour. Amsterdam/ Antwerpen: Atlas, 1995. 95 pages. First Edition.
Softcover.

SUMMARY:
Kristien Hemmerechts ondernam de afgelopen jaren verscheidene reizen. Soms bleef ze dicht bij huis: Amsterdam en Berlijn, maar vaker koos ze een verdere bestemming zoals Australië, Zuid-Afrika, India of Noord-Amerika. In ‘Amsterdam retour’ doet ze er op haar geheel eigen, scherpzinnige wijze verslag van en laat de lezer door haar ogen naar deze oorden kijken. Een aantal van deze verhalen verschijnt hier voor het eerst in boekvorm.

Recensie

‘Amsterdam retour’ doet verslag van reizen naar Amsterdam, Berlijn, Australie, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Het bewijst dat goede reisverslagen niet per se in dikke boeken staan. Ieder verhaal overschrijdt de beknoptheid door een haarscherpe analyse van de situatie ter plaatse. In een mooie, vaak humoristische verteltrant, wordt een beeld geschetst, waarbij de volksaard in het betreffend land de leidraad van het verhaal vormt. Door de gebeurtenissen te betrekken op haar eigen verleden, voegt de schrijfster ook een persoonlijke noot toe. Een boekje dat niets pretendeert, maar dat door een heldere stijl meer waarmaakt, dan men op het eerste oog zou vermoeden..

7,50

In stock

General

Full TitleAmsterdam retour
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsHemmerechts, Kristien

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam/ Antwerpen
Release Year1995

Description

Pages95
Cover FormatSoftcover

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryKristien Hemmerechts ondernam de afgelopen jaren verscheidene reizen. Soms bleef ze dicht bij huis: Amsterdam en Berlijn, maar vaker koos ze een verdere bestemming zoals Australië, Zuid-Afrika, India of Noord-Amerika. In 'Amsterdam retour' doet ze er op haar geheel eigen, scherpzinnige wijze verslag van en laat de lezer door haar ogen naar deze oorden kijken. Een aantal van deze verhalen verschijnt hier voor het eerst in boekvorm. Recensie 'Amsterdam retour' doet verslag van reizen naar Amsterdam, Berlijn, Australie, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Het bewijst dat goede reisverslagen niet per se in dikke boeken staan. Ieder verhaal overschrijdt de beknoptheid door een haarscherpe analyse van de situatie ter plaatse. In een mooie, vaak humoristische verteltrant, wordt een beeld geschetst, waarbij de volksaard in het betreffend land de leidraad van het verhaal vormt. Door de gebeurtenissen te betrekken op haar eigen verleden, voegt de schrijfster ook een persoonlijke noot toe. Een boekje dat niets pretendeert, maar dat door een heldere stijl meer waarmaakt, dan men op het eerste oog zou vermoeden.

Identifiers

SKUSKU-3122
ISBN 109025412831