Alma met de Vlassen Haren
Streuvels, Stijn

Streuvels, Stijn. [Illustrated by Nackaerts, Frans]. Alma met de Vlassen Haren. Leuven: Davidsfonds, 1931. Printed by Excelsior, Brugge. 232 pages. Volumes: 1 of 1 volume. Series: Davidsfonds Volksreeks. First Edition. Davidsfonds Volksreeks nr 234. 14 cm. x 20,5 cm..
Condition: Fine. Softcover.

SUMMARY:
Nadat de consternatie rond de ‘wulpse’ Mira uit De teleurgang van de Waterhoek was vervlogen, waagde Streuvels zich aan de creatie van een nieuwe hoofdfiguur: Alma, een stichtelijke tegenhanger van de frivole Mira. Tijdens een ‘praatje’ met Willem Putman (De Standaard, 8 mei 1929) zei Streuvels:
‘Ik werk aan het leven van een heilig meiske van te lande. Alma heet ze, ‘Alma met de vlassen haren’ […] Ik wil in die vrouwenfiguur een contrast uitbeelden met ‘Mira’ uit ‘De teleurgang van den Waterhoek’. Want heilige meisjes zijn er hier, juist zoals er ‘zondige sletten’ zijn.
Eén zin omschrijft het thema van de roman, beknopt maar treffend:
‘De zoekende Alma die in twijfel is over wat God met haar voorheeft, meent in het kloosterleven haar roeping te zullen vinden.’ (citaat uit de bijdrage Alma met de vlassen haren van M. de Smedt in Jaarboek 7 van het Genootschap)..

12,50

In stock

General

Full TitleAlma met de Vlassen Haren
SeriesDavidsfonds Volksreeks
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsStreuvels, Stijn
IllustratorsNackaerts, Frans

Imprint

PublisherDavidsfonds
Publishing PlaceLeuven
PrinterExcelsior
Printing PlaceBrugge
Release Year1931

Description

H x L x W14 x 0 x 20.5 cm
Pages232
Volumes1 of 1 volume
Cover FormatSoftcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition
CommentsDavidsfonds Volksreeks nr 234

Info

SummaryNadat de consternatie rond de ‘wulpse’ Mira uit De teleurgang van de Waterhoek was vervlogen, waagde Streuvels zich aan de creatie van een nieuwe hoofdfiguur: Alma, een stichtelijke tegenhanger van de frivole Mira. Tijdens een 'praatje' met Willem Putman (De Standaard, 8 mei 1929) zei Streuvels: ‘Ik werk aan het leven van een heilig meiske van te lande. Alma heet ze, 'Alma met de vlassen haren' [...] Ik wil in die vrouwenfiguur een contrast uitbeelden met 'Mira' uit 'De teleurgang van den Waterhoek'. Want heilige meisjes zijn er hier, juist zoals er 'zondige sletten' zijn. Eén zin omschrijft het thema van de roman, beknopt maar treffend: ‘De zoekende Alma die in twijfel is over wat God met haar voorheeft, meent in het kloosterleven haar roeping te zullen vinden.’ (citaat uit de bijdrage Alma met de vlassen haren van M. de Smedt in Jaarboek 7 van het Genootschap).

Identifiers

SKUSKU-2111