Agnes Browne
O'Carroll, Brendan

O’Carroll, Brendan. [Translated by Verhulst, Willem]. Agnes Browne. (Original Title: The Mammy). Antwerpen / Amsterdam: CP Literair, 1999. 199 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Agnes Browne, een warme, sterke vrouw uit de arbeiderswijk in Dublin, is ± 37 als haar man in 1967 plotseling overlijdt en haar met zeven kinderen van drie t/m veertien achterlaat. Ze was altijd al de spil van het gezin en heeft geen verdriet om de dood van Redster, die vaak zonder werk zat en haar sloeg, maar de financiële zorgen zijn groot. Haar karige weduwepensioen vult ze aan door als marktkoopvrouw te werken, en haar oudste zoon helpt met zijn melkronde en krantenwijk. Zo kan Agnes haar kinderen toch een warm, gezellig thuis geven. Verdriet, zoals over de dood van haar beste vriendin, vangt ze vaak op met de platen van Cliff Richard, met wie ze tot haar verbazing een keer kan dansen. De schrijver, een bekende Ierse tv-komiek (1955), groeide zelf op in zo’n gezin, en ziet dit boek als hommage aan vrouwen als zijn moeder. Het werd goed ontvangen en is nu ook verfilmd (door Anjelica Huston, met haarzelf in de hoofdrol). Terecht, want het geeft een bijzonder raak, wat nostalgisch beeld van het moeilijke, maar vaak heel warme gezinsleven van vrouwen als Agnes. Het mooie, ontroerende, en geestige verhaal is ook voor Nederlanders herkenbaar. Goede vertaling.

9,50

In stock

General

Full TitleAgnes Browne
Original TitleThe Mammy
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsO'Carroll, Brendan
TranslatorsVerhulst, Willem

Imprint

PublisherCP Literair
Publishing PlaceAntwerpen / Amsterdam
Release Year1999

Description

H x L x W13 x 0 x 21 cm
Pages199
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryAgnes Browne, een warme, sterke vrouw uit de arbeiderswijk in Dublin, is ± 37 als haar man in 1967 plotseling overlijdt en haar met zeven kinderen van drie t/m veertien achterlaat. Ze was altijd al de spil van het gezin en heeft geen verdriet om de dood van Redster, die vaak zonder werk zat en haar sloeg, maar de financiële zorgen zijn groot. Haar karige weduwepensioen vult ze aan door als marktkoopvrouw te werken, en haar oudste zoon helpt met zijn melkronde en krantenwijk. Zo kan Agnes haar kinderen toch een warm, gezellig thuis geven. Verdriet, zoals over de dood van haar beste vriendin, vangt ze vaak op met de platen van Cliff Richard, met wie ze tot haar verbazing een keer kan dansen. De schrijver, een bekende Ierse tv-komiek (1955), groeide zelf op in zo'n gezin, en ziet dit boek als hommage aan vrouwen als zijn moeder. Het werd goed ontvangen en is nu ook verfilmd (door Anjelica Huston, met haarzelf in de hoofdrol). Terecht, want het geeft een bijzonder raak, wat nostalgisch beeld van het moeilijke, maar vaak heel warme gezinsleven van vrouwen als Agnes. Het mooie, ontroerende, en geestige verhaal is ook voor Nederlanders herkenbaar. Goede vertaling

Identifiers

SKUSKU-2794
ISBN 109057201011
ISBN 139789057201011