Afstand
Thubron, Colin

Thubron, Colin. [Translated by Versluys, Marijke]. Afstand. (Original Title: Distance). Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 1998. 207 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 215 mm. x 137 mm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
De jonge astronoom Edward Sanders hoopt dat hij als hij ziet waar hij woont zich weer iets kan herinneren. Hij herkent zijn overjas, zijn boeken op de planken en het tweepersoonsbed met het witte dekbed. Naomi herkent hij echter niet, toch is zij de vrouw met wie hij een relatie heeft. De langzame en verwarrende zoektocht naar zijn verleden begint.

RECENSIE:
Colin Thubron (UK, 1939) is vooral bekend van zijn reisverhalen. Toch schrijft hij ook prachtige romans. ‘Afstand’ beschrijft hoe de jonge astronoom Edward Sanders ontdekt dat hij zich niets meer herinnert van de afgelopen twee jaar. Ook de vrouw met wie hij nu samenwoont zegt hem niets. De herinnering aan de vrouw met wie hij twee jaar tevoren een gepassioneerde verhouding had staat hem echter buitengewoon helder voor de geest. Stukje bij beetje komen de herinneringen terug, en daarmee doemen langzaam de contouren op van iets verschrikkelijks dat in die periode gebeurd moet zijn. Theorieën over zwarte gaten (Sanders’ specialisme) worden prachtig vervlochten met voorstellingen van de werking van het geheugen. ‘Afstand’ is een thriller, een liefdesroman en een ideeënroman ineen. Het is een sprankelend boek dat je op het puntje van je stoel houdt. De vertaling loopt soepel. Van Thubron verscheen eerder o.m. ‘Het verloren hart van Azië’ en ‘Tussen de Russen’.

10,00

In stock

General

Full TitleAfstand
Original TitleDistance
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsThubron, Colin
TranslatorsVersluys, Marijke

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1998

Description

H x L x W215 x 0 x 137 cm
Pages207
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDe jonge astronoom Edward Sanders hoopt dat hij als hij ziet waar hij woont zich weer iets kan herinneren. Hij herkent zijn overjas, zijn boeken op de planken en het tweepersoonsbed met het witte dekbed. Naomi herkent hij echter niet, toch is zij de vrouw met wie hij een relatie heeft. De langzame en verwarrende zoektocht naar zijn verleden begint. RECENSIE: Colin Thubron (UK, 1939) is vooral bekend van zijn reisverhalen. Toch schrijft hij ook prachtige romans. 'Afstand' beschrijft hoe de jonge astronoom Edward Sanders ontdekt dat hij zich niets meer herinnert van de afgelopen twee jaar. Ook de vrouw met wie hij nu samenwoont zegt hem niets. De herinnering aan de vrouw met wie hij twee jaar tevoren een gepassioneerde verhouding had staat hem echter buitengewoon helder voor de geest. Stukje bij beetje komen de herinneringen terug, en daarmee doemen langzaam de contouren op van iets verschrikkelijks dat in die periode gebeurd moet zijn. Theorieën over zwarte gaten (Sanders' specialisme) worden prachtig vervlochten met voorstellingen van de werking van het geheugen. 'Afstand' is een thriller, een liefdesroman en een ideeënroman ineen. Het is een sprankelend boek dat je op het puntje van je stoel houdt. De vertaling loopt soepel. Van Thubron verscheen eerder o.m. 'Het verloren hart van Azië' en 'Tussen de Russen'

Identifiers

SKUSKU-4055
ISBN 109045001721
ISBN 139789045001722