Afstand van Amerika
Abraham, Pearl

Abraham, Pearl. [Translated by Mossel, Babet]. Afstand van Amerika. (Original Title: Giving Up America). Amsterdam: Meulenhoff, 1998. 298 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Deena wil trouwen met Daniël, een orthodoxe jood. Deena’s vader, een chassidische geleerde, verzet zich aanvankelijk krachtig tegen dit huwelijk: de getallen die hebreeuwse letters van hun namen symboliseren, vormen bij elkaar opgeteld het woord verdriet. Toch lijkt het aanvankelijk een gelukkig huwelijk te worden. Samen werken Deena en Daniël aan de restauratie van een oud huis, hun droomhuis.Dan brengt Daniël van zijn werk twee jonge vrouwen mee. Een van hen komt uit het zuiden en is van plan deel te nemen aan de Miss Amerikaverkiezingen, de ander is haar beste vriendin. Daarmee ontstaat ook de eerste barsten in het fundament van het huwelijk van Deena en Daniël: de waarden waarmee Deena is opgegroeid en haar gevoel van wat thuis betekent, komen op losse schroeven te staan.

RECENSIE:
De joods-Amerikaanse schrijfster (1960) debuteerde in 1995 met de roman ‘The Romance Reader’ (‘Vreugde der Wet’). In deze nieuwe roman beschrijft zij het huwelijk van de chassidische Deena en de orthodox-joodse Daniël. Het huwelijk begint gelukkig. Deena en Daniël hebben een goede baan en samen werken ze aan de restauratie van hun droomhuis. Deena leeft dicht bij haar joodse wortels. Daniël beleeft zijn jood-zijn meer op een wettische wijze: hij eet koosjer en viert de sabbat. Juist bij hem leeft de behoefte om werelds te leven. Hij gaat graag uit, leert dansen en wordt verliefd op een collega die Miss Amerika wil worden. Eerst lijkt Deena blind voor Daniëls ontrouw. Later verlaat zij hem en betaalt geschokt met gelijke munt terug. Na het verlies van haar baan vlucht Deena naar haar familie in Jeruzalem. Daar hervindt zij het levensinzicht dat je na pijn en berouw steeds weer opnieuw kunt beginnen.

7,00

In stock

General

Full TitleAfstand van Amerika
Original TitleGiving Up America
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsAbraham, Pearl
TranslatorsMossel, Babet

Imprint

PublisherMeulenhoff
Publishing PlaceAmsterdam
Release Year1998

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages298
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryDeena wil trouwen met Daniël, een orthodoxe jood. Deena's vader, een chassidische geleerde, verzet zich aanvankelijk krachtig tegen dit huwelijk: de getallen die hebreeuwse letters van hun namen symboliseren, vormen bij elkaar opgeteld het woord verdriet. Toch lijkt het aanvankelijk een gelukkig huwelijk te worden. Samen werken Deena en Daniël aan de restauratie van een oud huis, hun droomhuis.Dan brengt Daniël van zijn werk twee jonge vrouwen mee. Een van hen komt uit het zuiden en is van plan deel te nemen aan de Miss Amerikaverkiezingen, de ander is haar beste vriendin. Daarmee ontstaat ook de eerste barsten in het fundament van het huwelijk van Deena en Daniël: de waarden waarmee Deena is opgegroeid en haar gevoel van wat thuis betekent, komen op losse schroeven te staan. RECENSIE: De joods-Amerikaanse schrijfster (1960) debuteerde in 1995 met de roman 'The Romance Reader' ('Vreugde der Wet'). In deze nieuwe roman beschrijft zij het huwelijk van de chassidische Deena en de orthodox-joodse Daniël. Het huwelijk begint gelukkig. Deena en Daniël hebben een goede baan en samen werken ze aan de restauratie van hun droomhuis. Deena leeft dicht bij haar joodse wortels. Daniël beleeft zijn jood-zijn meer op een wettische wijze: hij eet koosjer en viert de sabbat. Juist bij hem leeft de behoefte om werelds te leven. Hij gaat graag uit, leert dansen en wordt verliefd op een collega die Miss Amerika wil worden. Eerst lijkt Deena blind voor Daniëls ontrouw. Later verlaat zij hem en betaalt geschokt met gelijke munt terug. Na het verlies van haar baan vlucht Deena naar haar familie in Jeruzalem. Daar hervindt zij het levensinzicht dat je na pijn en berouw steeds weer opnieuw kunt beginnen

Identifiers

SKUSKU-2349
ISBN 109029058404
ISBN 139789029058407