Achter een glimlach
Kruit, Johanna

Kruit, Johanna. Achter een glimlach. Bergen op Zoom: WEL, 1976. [20] pages. Volumes: 1 volume. Second Edition. 14,8 cm. x 21,2 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
Johanna Kruit publiceerde eerder in o.a. Wending, Naar Morgen, CREARE, Mandragora, ‘t Kofschip-zonder meer en in Avenue.
Deze WEL-uitgave is haar eerste persoonlijke bundel.
Tekenend voor de inhoud zijn de heel juist gekozen titel en de twee als motte aangehaalde versregels van Hans Lodeizen. Zij raken inderdaad de kern, het spanningsveld van schijn en werkelijkheid; de glimlach is geen glimlach maar een masker waarachter zich verbergt de uiteindelijke eenzaamheid van een mens, dé mens.
In ieder geval maakt deze duidelijk herkenbare, menselijke ontwikkelingsgang het lezen tot een bijzonder boeiende zaak..

5,00

In stock

General

Full TitleAchter een glimlach
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsKruit, Johanna

Imprint

PublisherWEL
Publishing PlaceBergen op Zoom
Release Year1976

Description

H x L x W14.8 x 0 x 21.2 cm
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionSecond Edition

Info

SummaryJohanna Kruit publiceerde eerder in o.a. Wending, Naar Morgen, CREARE, Mandragora, 't Kofschip-zonder meer en in Avenue. Deze WEL-uitgave is haar eerste persoonlijke bundel. Tekenend voor de inhoud zijn de heel juist gekozen titel en de twee als motte aangehaalde versregels van Hans Lodeizen. Zij raken inderdaad de kern, het spanningsveld van schijn en werkelijkheid; de glimlach is geen glimlach maar een masker waarachter zich verbergt de uiteindelijke eenzaamheid van een mens, dé mens. In ieder geval maakt deze duidelijk herkenbare, menselijke ontwikkelingsgang het lezen tot een bijzonder boeiende zaak.

Identifiers

SKUSKU-0288