Achter de schermen
Atkinson, Kate

Atkinson, Kate. [Translated by Funhoff, Tineke]. Achter de schermen. Amsterdam / Antwerpen: Atlas, 1996. 331 pages. Volumes: 1 volume. First Dutch Language Edition. 13,5 cm. x 21 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
In ‘Achter de schermen’ vertelt de jonge Ruby Lennox over een eeuw familieleven – van haar overgrootmoeders affaire met een Franse fotograaf, via haar moeders onvervulde dromen over de glamour van Hollywood, tot de poging van haar zusje om de koningin tijdens haar kroning uit het voetlicht te manoeuvreren. Ruby is een vertelster die geen blad voor de mond neemt. Ze schildert een rijk en levendig portret van het hartzeer en het geluk van vier generaties vrouwen uit Yorkshire.

RECENSIE:
Familiekroniek over het leven van vier generaties vrouwen in een Engels middenstandsgezin. Het begint met de conceptie van de hoofdpersoon en met haar ontwikkeling en waarnemingen ontvouwt zich ook het familieverhaal. Op levendige en humoristische wijze beleven we de alledaagse lotgevallen van de familie die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog haar steentje bijdraagt. Door haar natuurlijke en boeiende wijze van vertellen bereikt de schrijfster dat we de gebeurtenissen herkennen en meebeleven. Goede karaktertekening. Dit boek werd in 1996 bekroond met de Whitbread Award.

10,00

In stock

General

Full TitleAchter de schermen
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsAtkinson, Kate
TranslatorsFunhoff, Tineke

Imprint

PublisherAtlas
Publishing PlaceAmsterdam / Antwerpen
Release Year1996

Description

H x L x W13.5 x 0 x 21 cm
Pages331
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryIn 'Achter de schermen' vertelt de jonge Ruby Lennox over een eeuw familieleven - van haar overgrootmoeders affaire met een Franse fotograaf, via haar moeders onvervulde dromen over de glamour van Hollywood, tot de poging van haar zusje om de koningin tijdens haar kroning uit het voetlicht te manoeuvreren. Ruby is een vertelster die geen blad voor de mond neemt. Ze schildert een rijk en levendig portret van het hartzeer en het geluk van vier generaties vrouwen uit Yorkshire. RECENSIE: Familiekroniek over het leven van vier generaties vrouwen in een Engels middenstandsgezin. Het begint met de conceptie van de hoofdpersoon en met haar ontwikkeling en waarnemingen ontvouwt zich ook het familieverhaal. Op levendige en humoristische wijze beleven we de alledaagse lotgevallen van de familie die in de Eerste en Tweede Wereldoorlog haar steentje bijdraagt. Door haar natuurlijke en boeiende wijze van vertellen bereikt de schrijfster dat we de gebeurtenissen herkennen en meebeleven. Goede karaktertekening. Dit boek werd in 1996 bekroond met de Whitbread Award

Identifiers

SKUSKU-2356
ISBN 109025408974
ISBN 139789025408978