Achilleus megalopsuchos
Saint-Rémy

Saint-Rémy. Achilleus megalopsuchos. (man-met-de-grote-ziel) poëma. Antwerpen: Soethoudt, 1975. 218 pages. Volumes: 1 volume. Series: Kijkgat paperback. First Edition. 11,5 cm. x 19 cm.
Condition: Fine. Softcover. Sewn Softcover.

SUMMARY:
De mythe van Achilleus in honderd kwatrijnen. Tegenover elk kwatrijn is een beknopte inhoud van het gebeuren geplaatst, een originele voorstellingswijze, die voornamelijk beoogt de lezer te betrekken bij de evolutie van het verhaal naar het poëma – in de opvatting van de dichter gaat de scheppingsdrang het onderwerp vooraf: is de scheppingsdrang niet wat hij moet zijn, dan blijft het boeiendste onderwerp beneden de eis, die het gedicht – voornamelijk het kwatrijn – in de eerste plaats stelt, nl. het essentiële uit het accidentele te distilleren.

8,50

In stock

General

Full TitleAchilleus megalopsuchos
Sub-title(man-met-de-grote-ziel) poëma
SeriesKijkgat paperback
LanguageDutch
Original LanguageDutch

Creators

AuthorsSaint-Rémy

Imprint

PublisherSoethoudt
Publishing PlaceAntwerpen
Release Year1975

Description

H x L x W11.5 x 0 x 19 cm
Pages218
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingSewn Softcover
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Edition

Info

SummaryDe mythe van Achilleus in honderd kwatrijnen. Tegenover elk kwatrijn is een beknopte inhoud van het gebeuren geplaatst, een originele voorstellingswijze, die voornamelijk beoogt de lezer te betrekken bij de evolutie van het verhaal naar het poëma - in de opvatting van de dichter gaat de scheppingsdrang het onderwerp vooraf: is de scheppingsdrang niet wat hij moet zijn, dan blijft het boeiendste onderwerp beneden de eis, die het gedicht - voornamelijk het kwatrijn - in de eerste plaats stelt, nl. het essentiële uit het accidentele te distilleren

Identifiers

SKUSKU-0277