Accordeon misdaden
Proulx, E. Annie

Proulx, E. Annie. [Translated by Willemse, Regina]. Accordeon misdaden. (Original Title: Accordion Crimes). Breda: De Geus, 1997. 517 pages. Volumes: 1 volume. Fifth Edition. 12,5 cm. x 20 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Een groene accordeon belandt via vreemde wegen in diverse Amerikaanse migrantengemeenschappen, gaat van hand tot hand en al zijn eigenaren sterven een gewelddadige dood.

RECENSIE:
De derde roman, na ‘Ansichten’ en ‘Scheepsberichten’, van de ook in ons land bijzonder populaire en met literaire prijzen overladen Amerikaanse bestsellerschrijfster (1935). Op enerverende wijze beschrijft zij de bijna honderdjarige zwerftocht van een accordeon en het leven van zijn steeds wisselende eigenaars: migranten uit Italie, Mexico, Duitsland, Polen en Frankrijk, die allen op gewelddadige wijze aan hun einde komen. In 40 a 50 bladzijden weet zij telkens complete werelden tot leven te wekken, waarbij de stijl steeds aan de tijd en de verschillende etnische groeperingen wordt aangepast. Gekoeioneerde minderheden die van al hun typische verworvenheden afstand moeten doen om de ‘Amerikaanse droom’ te kunnen najagen. Door een eindeloze stoet van markante personages bevolkte verhalen-in-verhalen die schrijnend getuigen van de willekeur van het leven.

7,50

In stock

General

Full TitleAccordeon misdaden
Original TitleAccordion Crimes
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsProulx, E. Annie
TranslatorsWillemse, Regina

Imprint

PublisherDe Geus
Publishing PlaceBreda
Release Year1997

Description

H x L x W12.5 x 0 x 20 cm
Pages517
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFifth Edition

Info

SummaryEen groene accordeon belandt via vreemde wegen in diverse Amerikaanse migrantengemeenschappen, gaat van hand tot hand en al zijn eigenaren sterven een gewelddadige dood. RECENSIE: De derde roman, na 'Ansichten' en 'Scheepsberichten', van de ook in ons land bijzonder populaire en met literaire prijzen overladen Amerikaanse bestsellerschrijfster (1935). Op enerverende wijze beschrijft zij de bijna honderdjarige zwerftocht van een accordeon en het leven van zijn steeds wisselende eigenaars: migranten uit Italie, Mexico, Duitsland, Polen en Frankrijk, die allen op gewelddadige wijze aan hun einde komen. In 40 a 50 bladzijden weet zij telkens complete werelden tot leven te wekken, waarbij de stijl steeds aan de tijd en de verschillende etnische groeperingen wordt aangepast. Gekoeioneerde minderheden die van al hun typische verworvenheden afstand moeten doen om de 'Amerikaanse droom' te kunnen najagen. Door een eindeloze stoet van markante personages bevolkte verhalen-in-verhalen die schrijnend getuigen van de willekeur van het leven

Identifiers

SKUSKU-0204
ISBN 109052264899
ISBN 139789052264899