Abelard en Heloïse
Waddell, Helen

Waddell, Helen. Abelard en Heloïse. (Original Title: Peter Abelard). Utrecht / Antwerpen: Het Spectrum, 1960. 197 pages. Volumes: 1 volume. Series: Prisma-boeken. First Dutch Language Edition. 11 cm. x 18 cm.
Condition: Fine. Softcover. Perfect binding.

SUMMARY:
Pierre Abélard was nog niet de veelbewonderde en veelbestreden geleerde Petrus Abelardus, maar de uitzonderlijk begaafde, zeer vitale en aantrekkelijke veertiger, toen hij de beroemde romance met zijn zeventienjarige leerlinge Heloïse beleefde,. Zoals bij de meeste liefdesparen die in de legende of in de historie vermaard zijn geworden, eindigde ook deze vurige passie in een tragedie, in het uiteenrukken van de gelieven. Merkwaardigerwijze heeft het nageslacht zeven eeuwen later beider gebeente verenigd, gelijk de graftome op het Parijse kerkhof Père-Lachaise toont. Over de gedachten en leringen van de wijsgeer kan men een diepzinnige verhandeling schrijven, over de mens Abelard kan men niet anders spreken dan in combinatie met die tedere meisjesnaam die aan zijn leven zulk een diep ingrijpende wending heeft gegeven. Hoe menselijk staan in het verhaal van Helen Waddell die gestalten uit de verre middeleeuwen – voor ons veelszins een zo vreemde wereld – naast ons, verwanten van ons in lief en leed! De schrijfster, die historisch uitnemend onderlegd is, bezit een grote literaire en psychologische begaafdheid om het verleden levend voor ons te laten herrijzen. De romance, die geen “roman” was, maar zoete én bittere werkelijkheid, heeft in dit boek een suggestieve en ontroerende gedaante gekregen. De Engelse editie heeft meer dan dertig drukken beleefd..

5,00

In stock

General

Full TitleAbelard en Heloïse
Original TitlePeter Abelard
SeriesPrisma-boeken
LanguageDutch
Original LanguageEnglish

Creators

AuthorsWaddell, Helen

Imprint

PublisherHet Spectrum
Publishing PlaceUtrecht / Antwerpen
Release Year1960

Description

H x L x W11 x 0 x 18 cm
Pages197
Volumes1 volume
Cover FormatSoftcover
BindingPerfect binding
ConditionFine

Editorial

EditionFirst Dutch Language Edition

Info

SummaryPierre Abélard was nog niet de veelbewonderde en veelbestreden geleerde Petrus Abelardus, maar de uitzonderlijk begaafde, zeer vitale en aantrekkelijke veertiger, toen hij de beroemde romance met zijn zeventienjarige leerlinge Heloïse beleefde,. Zoals bij de meeste liefdesparen die in de legende of in de historie vermaard zijn geworden, eindigde ook deze vurige passie in een tragedie, in het uiteenrukken van de gelieven. Merkwaardigerwijze heeft het nageslacht zeven eeuwen later beider gebeente verenigd, gelijk de graftome op het Parijse kerkhof Père-Lachaise toont. Over de gedachten en leringen van de wijsgeer kan men een diepzinnige verhandeling schrijven, over de mens Abelard kan men niet anders spreken dan in combinatie met die tedere meisjesnaam die aan zijn leven zulk een diep ingrijpende wending heeft gegeven. Hoe menselijk staan in het verhaal van Helen Waddell die gestalten uit de verre middeleeuwen - voor ons veelszins een zo vreemde wereld - naast ons, verwanten van ons in lief en leed! De schrijfster, die historisch uitnemend onderlegd is, bezit een grote literaire en psychologische begaafdheid om het verleden levend voor ons te laten herrijzen. De romance, die geen "roman" was, maar zoete én bittere werkelijkheid, heeft in dit boek een suggestieve en ontroerende gedaante gekregen. De Engelse editie heeft meer dan dertig drukken beleefd.

Identifiers

SKUSKU-0197